Od petka do nedjelje održano je veslačko PH u konkurenciji kadeta i juniora.
Regata se održala na zagrebačkom Jarunu, a veslači i veslačice VK Biokovo ostvarili su vrlo dobre rezultate, izborili finale u svakoj disciplini u kojoj su nastupili.

Osvojena je i jedna medalja, do koje je stigao ženski četverac s kormilarom u konkurenciji kadeta. Činili su ga Lucia Šiško, Lorena Talaja, Paola Radalj, Barbara Bokšić i Anja Milunović (kormilarka). Naše cure odlično su otvorile utrke te su na polovici staze imali veliku prednost pred konkurencijom.

Međutim, u tim trenucima dolazi do puknuća njihovog vesla, što im je znatno otežalo nastavak natjecanja jer su do kraja utrke veslale samo tri cure. Ipak, Biokova smogle su snage da državno PH na Jarunu završe s medaljom oko vrata.

Oglas

U završnim trenucima utrke izgubile su svoju prednost, te im je zlato pobjeglo za svega 0,6 sekundi. Vrijedi spomenuti i da su veslačice VK Biokova nastupile u drvenom brodiću starom više od pola stoljeća, dok se ostatak društva natjecao u modernim karbonskim brodovima.

Dobar nastup u Zagrebu ostvarili su i Niko Ćulav i Toni Andrijašević, kojima je malo nedostajalo do bronce. Sličnu utrku odvozile su i Ela Čović i Marina Ivanac, koje su također kroz cilj prošle četvrte.
Muški i ženski kadetski dvojac (Niko Krivić i Stipe Ursić te Elena Talaja i Anja Milunović) ostali su prilično daleko od odličja, osvojivši na kraju peto mjesto.

Dora Srzić/ foto VK Biokovo