44 su mu godine, no i dalje je ispravan k’o sat. Doduše, već osam je godina neregistriran, no ne zato jer više ne može služiti svrsi nego jer mu je, pored novih vozila, došlo vrijeme da ode u, kako to zapovjednik makarskog DVD-a Josip Baričević kaže, ode u zasluženu mirovinu. Jer, naposljetku, ovaj veteran s požarišta itekako je svoje odradio.

– Ne da je odradio nego je spasio nebrojene ljudske živote! Na koliko je intervencija bio, ne možemo znati, ali do 2005.godine je stalno išao na požarišta i zapravo je tri desetljeća bio jedan od glavnih vozila. Ne daj Bože potrebe, i dan danas bi poslužio svrsi, jer je i vozilo i oprema u najboljem redu, ispričao nam je Baričević.

Ističe i jedan kuriozitet vezan uz vozilo koje je prve godine “staža” odradilo u vrijeme dok zapovjednik nije niti rođen.

Oglas

– U Makarsku je došao 1977.godine, a u to vrijeme, u bivšoj Jugoslaviji, bila su samo tri takva vozila. Jedno je bilo u Zagrebu, drugo u Beogradu, a treće u – Makarskoj, kazuje Baričević.

Čemu ili komu se pripisuju takve zasluge, da je jedna mala Makarska dobila makinu kojom su se tek počastili glavni gradovi bivše države, tko će ga znat.

No znamo da je zapovjednik ondašnjeg DVD-a također bio Josip Baričević. Dakako, djed našeg sugovornika, pokojni Bepe, koji je do kraja života nosio titulu počasnog zapovjednika DVD-a Makarska.

Ivona Ćirak /foto JVP Makarska