Danska tvrtka UVD Robots, koju je osnovao Blue Ocean Robotics, u posljednjih nekoliko mjeseci je utrostručila svoju proizvodnju, ponajviše zahvaljujući narudžbama iz Kine, ali i drugih zemalja svijeta koje se bore protiv pandemije koronavirusa – piše Vidi.hr

Njihov autonomni robot UVD Robot može se samostalno kretati prostorijama u koje ga postavljate gdje UV zrakama uništava sve patogene, bakterije i viruse s učinkovitošću od 99,99posto, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kada robota dovedete u neki prostor, prije početka dezinfekcije će vas glasom zamoliti da napustite sobu, zatvorite vrata i započnete dezinfekciju, obzirom da UV svjetlo koje emitira može biti opasno po ljude. Robota se šalje u neki prostor putem aplikacije i može si sam otvarati vrata soba i dizala. Nakon obavljenog posla šalje poruku o završetku dezinfekcije, a potom se vraća u prostor gdje je “garažiran”.

Oglas

Danska tvrtka prodaje UV Robota u 40 država širom svijeta po cijeni od 67.000 dolara, odnosno 475.659 kn, a u veljači je započela isporuke u Wuhan i druge gradove širom Kine, koja je naručila 2000 primjeraka za svoje bolnice.

Više možete pročitati ovdje.

D.A. / Foto: UVD Robots