Nažalost u pitanju nije šala – kako smo već objavili, u Makarskoj je danas i službeno potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom. Kako nam je potvrđeno, u pitanju je djelatnik makarskog Vodovoda koji je simptome prijavio još prošlog tjedna i koji se već danima, zajedno s još ukupno 15 osoba kao mogućim kontaktima, nalazi u samoizolaciji. Povodom potvrde prvog slučaja porazgovarali smo s načelnikom Stožera civilne zaštite grada Makarske Draženom Nemčićem.
-Ni gradski stožer, niti županijski a niti nacionalni, nemaju što kriti od građana. Osoba je testirana tek jučer na inzistiranje poslodavca jer do sada nije imao dodatnih simptoma koji bi ukazivali na virus. Jutros su stigli rezultati o čemu smo odmah obavijestiliu javnost – dodaje Nemčić, koji će nam reći da je zdravstveno stanje prvozaraženog Makaranina dobro.
-Prema informacijama koje imamo, osoba je u dobrom zdravstvenom stanju, ima blago povišenu temperaturu i glavobolju. Nadam se da će se brzo oporaviti, a naravno njegovo zdravstveno stanje i dalje pratimo – kazao je Nemčić.
Naravno, logično je pitanje što sada, te povlači li prvi potvrđeni slučaj i nove sumnje.
-Danas popodne očekujemo dolazak epidemiologa, koji će procijeniti čitavu situaciju i onda ćemo znati koji su nam daljnji koraci. Javnost će na vrijeme biti obaviještena – dodaje Dražen Nemčić. Čitav razgovor pogledajte u videu.
O.F.