U protekle dvije večeri svi posjetitelji Kačićevog trga mogli su uživati u koncertima ovogodišnjeg, sedmog po redu, izdanja Makarska Jazz Festivala. Bez obzira na okolnosti nikada čudnije ljetne sezone program je privukao prilično brojnu publiku, a u dvije večeri programa stiglo se ubaciti i jedno zanimljivo iznenađenje.

Prve večeri na središnjem gradskom trgu nastupila je legenda hrvatske glazbe Zdenka Kovačićek u pratnji, kako smo je i navikli gledati, Greenhouse Blues Banda. Zdenka Kovačićek je glazbena gošća koju proteklih nekoliko godina često imamo priliku čuti u Makarskoj, a naša rock/jazz diva još jednom je podsjetila na to da su godine uglavnom samo brojke.
U subotu je trebao nastupiti trio LiVaDa ( Liljana Nikolovska, Viktor Lipić, Damir Šomen), no u posljednji se trenutak dogodila promjena te je umjesto njih iznenađujuće nastupio – Yogi Lonich Trio. Lonich je, naime, svjetski poznat gitarist i producent hrvatskih korijena, koji je u karijeri surađivao s nizom poznatih glazbenika: bio je član solo benda Chrisa Cornella, svirao s Melissom Etheridghe, Cat Stevensom, Shakirom, Alanis Morrisette, Kid Rockom. Sudjelovao je na velikim turnejama Rolling Stonesa, Roberta Planta, Korna, Linkin Parka, AC/DC… Uz Yogija Lonicha nastupali su i Joe Kaplowitz/ hammond i Damir Šomen/bubnjevi.

Kao i uvijek, tu negdje je bila i naša ekipa, pogledajte kako je bilo.
M.D. / foto MD

Oglas