U hotelu Biokovo danas su održani završna konferencija i okrugli stol vezani za projekt ,SPORTski INplus‘, odnosno projekt inkluzije djece s teškoćama u razvoju u redovne sportske aktivnosti Grada Makarske.
Nositelj projekta je Zajednica sportskih udruga Grada Makarske uz partnere Grad Makarsku, UdruguSunce te osnovne škole Stjepana Ivičevića i oca Petra Perice.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.384.089,51 kn, a udio financiranja iznosi 100%. Projekt je prijavljen u okviru javnog poziva „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u zajednicu kroz šport“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je također uključio i 10 trenera, a u dvije godine trajanja u različite sportske aktivnosti – od sportskog penjanja, biciklizma, plivanja, atletike do košarke,uključio 55 korisnika koji su mogli stjecati vještine timskog rada, suradnje, rješavanja sukoba, razvoja koncentracije i pažnje, podizanja motivacije i kompetencija potrebnih za njihovo osnaživanje i izjednačavanje u mogućnostima za socijalnu uključenost te emocionalno funkcioniranje.
Završnu konferenciju SPORTskog INpulsa posjetila je i naša ekipa, pogledajte dojmove sudionika.
M.D.