Kako nam je kazao načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Dražen Nemčić, u Makarskoj je u ponedjeljak 06.travnja potvrđen još jedan – ukupno četvrti – slučaj zaraze koronavirusom.

-Prije svega, veliko hvala građanima Makarske, jer velika je većina ozbiljno shvatila situaciju i učinila sve da se drži mjera koje im je propisao Stožer.  Istina je da imamo četvrti potvrđeni slučaj, u pitanju je osoba čiji su svi kontakti već otprije poznati, a ona sama nije usko vezana uz prva tri zabilježena slučaja u gradu. Bez obzira na još jedan slučaj stvari jesu pod kontrolom, obavljeno je još testova i realno je očekivati da ćemo imati i nove slučajeve u idućim danima zbog bliskih kontakata tih osoba s ukućanima – kazao je Nemčić, potvrdivši i da je broj osoba u samoizolaciji oko 160 na čitavoj rivijeri, od čega polovica otpada na grad Makarsku.

Kako nam je potvrdio načelnik Stožera civilne zaštite grada Makarske, do sada je odobreno oko 400 e-propusnica za građane. Čitav razgovor pogledajte u videu.

Oglas

O.F.