Na nedavno održanoj tiskovnoj konferenciji vezano za odlazak Marine Šprajc s mjesta ravnateljice Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce gradonačelnik Zoran Paunović istaknuo je kako bi volio da Šprajc bude i dalje njegova savjetnica. Svoj je prijedlog iznesen tada na “pressici” argumentirao tvrdnjom kako su neki projekti i dalje u tijeku te bi Gradu, uz novoimenovanu ravnateljicu koju žele naći u redovima ustanove, dobro došla pomoć od bivše ravnateljice. Ti su projekti senzorna soba i – vjerski vrtić.

Budući znamo da je ovo već poznata priča koja je, nažalost, zapela iako je bivša vlast baš u prostoru Crkve Kraljice mira vidjela brzo rješenje za vrtićki objekt, pitali smo gradonačelnika da nam pojasni dokle se došlo.

– Da, radi se o prostoru u Crkvi Kraljice mira, ali ne bih previše detalja iznosio. Voditelj projekta je Neven Vranješ, a za ovu temu ćemo imati posebnu konferenciju, rekao je Paunović dok je ravnateljica pojasnila kako je cilj izmjestiti djecu iz neadekvatnih prostora.

Oglas

Zanimalo nas je jesu li dobili zeleno svjetlo Nadbiskupije odnosno Ordinarijata Splitsko-makarske nadbiskupije i ako da, o kakvoj se inicijativi radi.

– Ne bih da iz ove dobre priče pod nekakvim novinarskim napuhivanjem ispadne kriva priča. Mi smo dobili poticaj od strane Nadbiskupije, konkretno od župnika don Mislava, razgovarali smo o tome i predvidjeli sredstva za tu namjenu. I sada to ide prema realizaciji. Ali mnogo je koraka prije nego se dogodi realizacija, a kako je Marina bila uključena u ovaj projekt, mogla bi dati doprinos kao savjetnica, rekao je na tadašnjoj konferenciji, prije 10-ak dana, gradonačelnik Paunović.

Valja podsjetiti da smo već jednom suočeni s najavom izgradnje vjerskog vrtića u prostoru crkve, još 2018.godine, a zapelo je po svoj prilici upravo na Nadbiskupiji, nipošto don Mislavu koji nema ovlasti da donosi odluke u ime Nadbiskupije splitsko-makarske. Koliko je poznato iz izjava ondašnjih čelnika, pregovori su bili dugotrajni, a rješenje vrtića trebalo je brže rješavati što je na koncu bilo lakše samostalno, bez obzira na količinu uloženog novca i na činjenicu da se izgradnja produljila. Neslužbeno smo čak, u vrijeme dok je Brkanova vlast radila na ovom projektu, doznali kako Crkva ima popriličnu listu zahtjeva i očito je Gradu bilo lakše sam sve odraditi. Da je šteta da onaj prostor zjapi neiskorišten, oko toga nema nikakve dvojbe.

Inače, za ovu je namjenu iz proračuna u 2023.godini izdvojeno 330 tisuća eura.

Ivona Ćirak/ foto O. Franić