Trg Kobaca na Zelenki ostao je bez jedinog Tiskovog kioska, a kako stvari stoje, ne radi se o privremenoj situaciji nego trajnom rješenju.

Naime, kako nam je rekao makarski dogradonačelnik Joze Vranješ, zbog rekonstrukcije kružnog toka kiosk je morao biti uklonjen, no intencija je bila da se Tisku ponudi alternativna lokacija.

– Taj ugovor s Tiskom postoji već jako dugo, iako treba reći da se nalazi na pješačkoj površini gdje ne pripada. Dobivali smo razne pritužbe građana da se tu parkiraju auti, da se ne može proći s dječjim kolicima i uopće da nije sigurno prijeći cestu. Kada smo išli na rekonstrukciju, kiosk se micao, ali smo Tisku ponudili tri lokacije.

Oglas

Jedna je u zgradi u Ličkoj ulici, druga u Vukovarskoj ulici gdje Grad ima zemljište na križanju s Ličkom, te 30 metara udaljena lokacija u bivšem prostoru ljekarne na Zagrebačkoj.

rhdr
No koliko znam, Tisak nije pokazao interes da nastave raditi. Na njihovu poslovnu politiku ne možemo utjecati, tako je Tisak odlučio, a meni osobno je žao da je to tako jer sam svjestan da postoji interes, kazao je Vranješ.

Kaže kako je čuo da će Tisak uklanjati još dva kioska, jedan preko puta Tommyja u gradu, i drugi pored policije.

Na pitanje što se na mjestu kioska planira u okviru rekonstrukcije odvratio je kako će samo urediti pješačku zonu.

Ivona Ćirak/foto M.D.