Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon prvog ispitivanja u svojstvu osumnjičenika, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog osnovane sumnje da je u stjecaju počinio nekoliko kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 2. Kaznenog zakona/11. (12. 2. 2021.) .

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 48-godišnjak od 14. lipnja 2019. do 30. siječnja 2021. u jednom gradu na području Splitsko-dalmatinske županije, u nekoliko navrata, počinio navedena kaznena djela na štetu nekoliko djevojčica mlađih od 15 godina života.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika na temelju zakonske odredbe iz članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku što je sudac istrage prihvatio i okrivljeniku odredio istražni zatvor – stoji u priopćenju ŽDO Split.

Podsjetimo, 48-godišnjak je uhićen u četvrtak nakon tri zaprimljene prijave roditelja, a iz PU splitsko dalmatinske kazali su da je provedeno “intenzivno kriminalističko istraživanje” nakon kojeg je utvrđena sumnja na više nego dvostruko veći broj sličnih kaznenih djela – čak sedam, u razdoblju od 2019. do kraja siječnja ove godine na području grada. Osumnjičeni navodno nije iz Makarske mada ovdje ima prijavljeno prebivalište, a radio je kao zaštitar u trgovačkom centru gdje je navodno također prilazio djevojčicama i dirao ih.

Oglas

M.D. /foto MD