Stožer civilne zaštite Grada Vrgorca oglasio se danas povodom čak 5 slučajeva zaraze koronavirusom u tom gradu, usko povezanih s nedavnom svadbom.

“U cilju smirivanja panike i dezinformacija puštenih u javnost, ovim putem Vam donosimo privremeno izvješće zbog trenutno nedostupnih potpunih i službenih informacija vezanih na novonastalu situaciju uzrokovanu Koronavirusom” – objavili su iz vrgoračkog Stožera.

-Trenutno na području Grada Vrgorca evidentirano je 5 novih slučajeva zaraze Koronavirusom koji su usko povezani sa nedavno održanom svadbom te 25 osoba kojima je određena mjera samoizolacije dok potpune i službene podatke o mjerama samoizolacije očekujemo tokom današnjeg dana nakon utvrđivanja kontakata novozaraženih” – poručili su i pozvali građane na mir i staloženost.

Oglas

“Nemojmo stigmatizirati zaražene i njihove obitelji jer sigurno se nitko nije namjerno zarazio, a pogotovo s namjerom širio zarazu.”

“Tijekom današnjeg dana ćemo objaviti službeno izvješće te Vas upoznati sa potrebnim mjerama nakon konzultacija sa epidemiolozima i drugim stručnim službama.” – poručuju iz Stožera.

M. D./foto TZ Vrgorac