Vrgorac je u pripremama za nadolazeći Dan vrgoračkih jagoda, koji se održava 28. travnja u Parku IV. Gardijske brigade – Pauci.

U programu je lijep broj događanja a organizatori najavljuju pregršt radionica, panela, edukacija i zabave koji ne bi trebali nikoga ostaviti ravnodušnim.

– Gastro doživljaj ne može proći bez Udruge vrgoračkih jagoda sa svježim, upravo ubranim jagodama, koje će se moći premjerno probati i kupiti. Osim toga, posjetitelje će oduševiti deserti i slastice po posebnim recepturama, a kvalitetna vrgorska vina će utažiti žeđ. U cijelu priču se savršeno uklapa i lokalni brend Poetica, nagrađivani gin koji je na nedavnom sajmu u Berlinu osvojio upravo prvo mjesto za najbolju destileriju u Hrvatskoj.

Radionice uključuju kreativnu izradu šalica, suvenira i nakita od gline s motivima jagode. U isto vrijeme vas očekuju radionice sa zdravim receptima i edukacija korištenja jagode u svakodnevnoj prehrani, a šećer na kraju su Osnovna škola Vrgorac i Gradska knjižica koji će s djecom stvoriti prvu slikovnicu i priču na temu vrgoračke jagode, koja će u budućnosti imati svoje mjesto na policama knjižnica.

Panel o suvremenim trendovima u proizvodnji jagoda predstavit će prof. Boris Duralija s Agronomskog fakulteta, a na panelu će još sudjelovati ministrica poljoprivrede Marija Vučković i predsjednik Udruge vrgoračkih jagoda, Milan Franić.

Kako najavljuju organizatori, u zabavnom djelu programa nastupati gradska glazba, dječji vrtić Pčelica, Zumbice, KUD Dusina i posebno iznenađenje grupa Versi.
M.D.