Nakon što su u prvoj fazi osigurali pet milijuna kuna za projekt ZAŽELI, Grad Vrgorac kreće s drugom fazom projekta za koju su osigurali 3,5 milijuna. Projektom je zaposleno 40 žena koje će provoditi godinu dana skrb o 270 starijih i nemoćnih osoba s područja Vrgorca.

– Potpisali smo ugovore o radu na 12 mjeseci sa 40 žena, pripadnica ciljnih skupina koje će provoditi skrb o 270 starijih i nemoćnih osoba s područja grada Vrgorca. Cilj projekta je osnažiti radni potencijal žena koje spadaju u teže zapošljive skupine, a istovremeno pružiti pomoć najosjetljivijem dijelu našeg društva, a to su starije i nemoćne osobe, kojima je ovakva pomoć zaista prijeko potrebna.

Nadalje, projektom smo osigurali prekvalifikaciju za pomoćne kuharice za 10 zaposlenica, što će dodatno osnažiti njihov radni potencijal nakon završetka ovog projekta. Projektom je osigurano i zapošljavanje stručnog tima za provedbu projekta, odnosno dvije koordinatorice i voditeljica projekta. Osobe će biti zadužene za terensku kontrolu obilaska zaposlenica i koordinaciju zaposlenica i paketa higijenskih potrepština’, naveo je gradonačelnik Ante Pranić na Fb profilu.
M. D./foto TZ Vrgorac

Oglas