U Dječjem vrtiću Gradac te Dječjem vrtiću Drvenik trenutno je u tijeku, kako doznajemo od ravnateljice Dražene Radonić, nekoliko projekata. Kroz projekt Kućice za ptice žele kod djece razviti ljubav i poštovanje prema prirodi te brigu za planet.
– Važno je da se u ranom djetinjstvu kroz odgojno-obrazovni sustav i programe proučava međuovisnost čovjeka i okoliša. Sve naučeno u ranim godinama ostaje kao iskustvo do kraja života, kaže Radonić.
Obilježila su djeca i Dan očeva, a posebno je zanimljiva akcija “Djeca djeci stradaloj u potresu”, i to od 22. do 31. ožujka. Uključeni su dječji vrtići iz Gradca , Vrgorca i Ploča.
– Tjedan nakon Uskrsa ćemo organizirati izložbu na temu ˝ Naše veselo šareno proljeće ˝ u dvorištu vrtića u Gradcu. Od 6. do 9. travnja obilježavamo Svjetski dan zdravlja, kaže ravnateljica te dodaje kako će se obilježiti i Dan planeta Zemlja.
– 22. travnja,  na Dan planeta Zemlja, djeca DV Gradac s odgojiteljicama i djelatnicama Teom Andrijašević, Danijelom Juka, Đurđom Mušan , Zrinkom Kostanić i Oliverom Vež , a u sklopu akcije ˝ Zasadi stablo – ne budi panj ˝,  posadit će stablo mimoze koje će donirati Općina Gradac.
U sklopu iste akcije Općina Gradac će vrtićima donirati sadnice tradicionalnog dalmatinskog bilja i zemlju za naše vrtove, poručila je Radonić za kraj.
Ivona Ćirak /foto DJ Gradac