Nad našim područjem Europe sljedećih dana će dominirati sjeveroistočno visinsko strujanje. Hladni kontinentalni zrak “curit” će prema Jadranu, što će nam donijeti nastavak relativno niskih temperature zraka.

Srijeda će biti pretežno sunčana. Uz granicu s BiH povremeno može biti slabog snijega. Puhat će umjerena do pojačana tramontana, jača na moru u popodnevnim satima. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do -2 do 2°C, uz obalu i na otocima od 2 do 8°C. Najviše dnevne temperature zraka većinom do 10 do 15°C – piše Dalmacija danas.

U četvrtak pretežno sunčano. Ipak, uz granicu s BiH povremeno može biti slabog snijega, a na jugu Dalmacije i pokoje kišne kapi. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, tek ponegdje s pojačanim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do -4 do 0°C, uz obalu i na otocima od 1 do 7°C. Najviše dnevne temperature zraka većinom do 10 do 15°C.

Oglas

U petak djelomično sunčano i suho. Ujutro slaba do umjerena bura, popodne slabo do umjereno jugo koje na moru prolazno može biti pojačani. Temperature zraka slične onima u četvrtak.

Subota donosi više oblaka u odnosu na prethodne dane. Iako će veći dio dana biti suho, povremeno se ne isključuje slaba kiša, a u planinama i snijeg. Malo snijega moguće je u višim predjelima Zagore. Puhat će umjerena do pojačana bura i levant, na sjevernom Jadranu jaka do olujna bura koja će podno Velebita imati orkanske udare u drugom dijelu dana. Malo hladnije, najviše dnevne temperature zraka od 7 do 12°C.

U nedjelju promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. U većini predjela suho, tek se ponegdje mogu javiti slabe i prolazne oborine. Puhat će bura koja će tek malo oslabiti u odnosu na subotu.
M.D. / foto: Goran Morović