Azorska anticiklona povlači se prema Atlantiku, a nad Europu sa sjeverozapada prodire hladan i nestabilan zrak. Ciklona nad istočnom Europom i Baltičkim morem premješta se prema istoku.

Mlazna struja iznad Atlantika premješta vrtlog snježne ciklone koji je zasuo istočnu obalu Amerike snijegom prema Grenlandu i Islandu. Mlazna struja nad Skandinavijom skreće prema jugu te prolazi iznad središnje Europe. Hladna fronta zadržala se sjeverno od Alpa, očekujemo njezin utjecaj na vrijeme u našim krajevima u noći na ponedjeljak – piše N1.

Jutarnje temperature u unutrašnjosti su bile od -1 do 3, a na Jadranu oko 5 stupnjeva Celzijevih.

Oglas

Danas će vrijeme biti sunčano. Povremeno će više naoblake biti u Slavoniji i Baranji. Puhat će slab sjeverozapadnjak, na južnom Jadranu do umjeren. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti i na Jadranu oko 12.

Naoblačenje sa jugozapada prognoziramo u noći na ponedjeljak. Pred jutro u ponedjeljak mjestimice kiša, najprije na sjevernom Jadranu.Poslijepodne će se oborine proširiti i na sjeverozapadne krajeve unutrašnjosti. Prognoziramo susnježicu i snijeg uz pad temperature.

Na sjevernom Jadranu će zapuhati bura koja će se širiti prema jugu. U utorak hladnije, promjenljivo oblačno s povremenim snijegom u planinskim krajevima unutrašnjosti. Na Jadranu će zapuhati jaka i olujna bura.

MD/ foto Goran Morović