U Dalmaciju je stiglo najavljeno pogoršanje vremena uz naoblačenje, mjestimice obilne oborine te jako jugo, na udare od 65 do 110 km /h.

Iz DHMZ upozoravaju na olujnu brzinu vjetra i visoke valove. – Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu – poručuju.

Prema posljednjim informacijama najjače jugo puše u Splitu na postaji Marjan (86km/h), zatim Šibeniku (76km/h), te u Hvaru i Makarskoj (72km/h) a brojne su pomorske linije bile u prekidu. Unatoč olujnom vjetru i visokim valovima, promet trajektom na liniji Sumartin – Makarska se odvija, iako je jutros bio u prekidu između 8 i 11 sati. Temperature se kreću od 14 do 18 stupnjeva.
M.D. / foto Goran Morović

Oglas