U sjevernoj i srednjoj Dalmaciji veći dio jutra prošao je uz pretežno oblačno vrijeme, a u Zagori je povremeno bilo i slabog snijega.

Na otocima i krajnjem jugu bilo je uglavnom vedro. Najniže temperature zabilježene su na Dinari (-14°C) i Biokovu (-13°C), dok su se temperature u Zagori kretale od -5 do -1 stupanj. Na obali i otocima minimalne temperature bile su od -1 do +5 stupnjeva Celzijevih – pi[e Dalmacija danas.

Probleme u prometu stvara olujna bura i tramontana. DHMZ upozorava da će najjači udari vjetra biti od 65 do 85 kilometara na sat.

Oglas

– Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu – upozoravaju.

Zbog vjetra, u prekidu su katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split i Vis-Split.

Zbog loših vremenskih prilika, brodar uvodi raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 12 sati iz uvale Porat – Uvala Salbunara – Mezoporat – Luka Komiža.

MD/foto MD