Za razliku od ciklone proteklog vikenda, kada su fronta i oborine doslovno zaobišli veći dio Dalmacije, sva je prilika da kiša ovoga puta neće izostati- piše Dalmacija danas

Iako u utorak ništa na to nije upućivalo, srijeda će već od ranog jutra donijeti oblačno vrijeme, povremeno uz kišu. Lokalno će biti pljuskova s grmljavinom, osobito sredinom dana i poslijepodne. Krajem dana kiša će prestati u sjevernoj Dalmaciji, a prestanak oborina navečer će se proširiti prema jugu.

Srijeda će biti zanimljiv dan po pitanju vjetra. U noći će zapuhati slabo do umjereno jugo, već ujutro bit će umjerenog do pojačanog oštrog i lebića, a u drugom dijelu dana vjetar će sa zapada okretati na tramontanu. Navečer podno obalnog gorja bura. Temperature u padu. Najsvježije će biti u Zagori gdje će najviše dnevne temperature zraka biti od 13 do 17°C, a uz obalu i na otocima bit će od 18 do 22°C.

Oglas

U četvrtak, petak i subotu slijede tri suha i pretežno sunčana dana. Početkom četvrtka još će biti pojačane bure. Jutra i noći bit će osjetno svježiji, ali danju ugodno, od 19 do 24°C u najtoplijem dijelu dana.Novo naoblačenje, jugo i kiša stižu u nedjelju.

M. D. /foto Goran Morović