Četvrtak je donio oblačnije vrijeme u odnosu na prethodne dane i hladnu noć s mrazom diljem Zagore, a ponegdje su temperature padale do -4°C. U noćnim satima u velikom dijelu Zagore padao je slab i prolazan snijeg, no nigdje nije bilo stvaranja snježnog pokrivača.

Uz obalu je noćas bilo 2 do 8°C, tek ponegdje uz pokoju kišnu kap. Tijekom jutra jače naoblačenje zahvatilo je sjeverni i dio srednjeg Jadrana. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, do 10 sati na krajnjem sjeveru Dalmacije palo je do 5 litara kiše po kvadratnom metru, a na Velebitu i dijelu Like padaju snijeg i susnježica – piše Dalmacija danas.

Na moru je zapuhalo umjereno jugo što je donijelo porast temperature zraka koje su na otocima do 12 stupnjeva.

Oglas

Do kraja dana očekuje se oblačno, povremeno uz slabu kišu, u planinama susnježicu i snijeg. Neće biti većih količina oborina. Jugo će puhati do večer kada će okrenuti na slabu buru.

U petak još u početku oblačno, potom će se razvedriti. Bura će jačati pa će biti umjerena do jaka, a temperature će malo pasti. Meteoalarm DHMZ-a je za petak izdao narančasto upozorenje zbog bure za veći dio obale.

Stabilno i još malo hladnije uz umjerenu tramontanu bit će u dane vikenda, dok većeg zahlađenja niti oborina nakon današnjeg dana nema na vidiku.

MD/foto MD