Za razliku od posljednja tri mjeseca prošle godine, dosadašnji tijek siječnja podario nam je mnogo stabilnih, ali natprosječno toplih dana.U novom tjednu vrijeme se u prvom dijelu neće značajno mijenjati, no onda se očekuje povratak zime.

Ponedjeljak donosi nastavak stabilnog vremena pa će veći dio dana biti sunčano. Ipak, ranije ujutro samo ponegdje moguće su slab oborine. Ujutro i navečer puhat će slaba bura, danju slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do -5 do 2°C. uz obalu i na otocima od 4 do 9°C. Najviše dnevne temperature od 8 do 14°C – prognoyira Dalmacija danas.

Utorak će biti pretežno vedar. Puhat će umjerena bura koja će samo lokalno biti pojačana. Jutro i navečer malo hladniji, danju većinom od 7 do 13°C.

Oglas

Sunčano će biti i u srijedu. U noći slaba bura, navečer će okretati na slabo jugo. Jutro prohladno s mrazom u Zagori. Danju malo hladnije s najvišim dnevnim temperaturama od 6 do 12°C.

Ciklona i frontalni sustav prvo će zahvatiti sjeverni Jadran tijekom četvrtka. U Dalmaciji pretežno sunčano, a krajem dana porast naoblake sa zapada. Zapuhat će umjereno jugo koje na moru može imati pojačane udare. Najviše dnevne temperature od 6 do 12°C.

U petak na sjevernom Jadranu prestanak oborina, a u Dalmaciji još ujutro oblačno s kišom i snijegom. U Zagori je lokalno moguće stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, a na dijelu obale i susnježica. Oborine će prestati, a zapuhat će bura koja će navečer biti olujna. Osjetno hladnije, danju većinom od 3 do 8°C.

I subotu i nedjelju pretežno sunčano uz buru koja će najjača biti u subotu kada se očekuju udari preko 100 km/h. Bit će još hladnije, pa će u noći biti mraza uz obalu i na otocima. U subotu će u Zagori biti oko nule, uz obalu i na otocima do 5 stupnjeva. U nedjelju danju neznatno toplije uz buru u slabljenju.
MD/foto MD