Radovi na dječjem vrtiću na Zelenki su, prema riječima gradonačelnika Zorana Paunovića, u završnoj fazi. – Vidi se da je uskoro gotova fasada. Unutarnji radovi kreću ovog tjedna, kabliranje, strojarstvo je završeno, uskoro kreće uređenje okoliša…Imam čvrsta uvjerenja i izvođača i voditelja projekta gospodina Nevena Vranješa da će to zaista biti završeno u roku, tvrdi Paunović.

Uvjeren je da problema što se tiče same gradnje neće biti. Rok za završetak je, inače, 15.lipnja, dakle za dva tjedna. Doduše, riječ je o trećem roku. Prvi je bio koncem prosinca 2021., potom je dana garancija da će biti gotovo do početka travnja, a kao treći rok je naveden datum 15.lipnja.

Budući je i sam gradonačelnik kazao kako kreću unutarnji radovi i radovi na uređenju okoliša, te da se fasada tek završava, evidentno je da su velike šanse da se projekt ne završi u ovom roku.

Oglas

– Ja sam optimističan. Bude li kašnjenja, poduzet ćemo korake da izvijestimo javnost i stisnemo više kako bi se vrtić otvorio u što kraćem roku, kazao je.

Paunović moguće probleme vidi tek u prikupljanju dozvola. Tu su, kako veli, mogući zaostacu. – Mi smo aktivirali naše odjele i Županiju, razgovarali sa stručnim službama vrtića da se naprave određeni koraci i da se procedura izvede do kraja kako bi stručne službe Županije i Ministarstva u što bržem roku mogle izaći na teren, objasnio je Paunović.

Ivona Ćirak /foto M.D.