U Makarskoj će se tijekom narednih 10-ak dana organizirati masovno cijepljenje, što nam je potvrdio i gradonačelnik Jure Brkan, i Joško Lelas, član Uprave Imperial Rivijere, kao i Hloverka Novak-Srzić, direktorica makarskog TZ-a.

– Mi smo dobili poziv za cijepljenje hotelskih radnika u Splitu, ali pošto je broj djelatnika u hotelima ipak veći, onda je došlo do prijedloga da se organizira u Makarskoj. Kroz narednih 10-ak dana bi se trebalo organizirati, samo očekujemo potvrdu županijskog Zavoda za javno zdravstvo. U svakom slučaju imamo inicijativu i na vrijeme ćemo vas obavijestiti, kazao nam je Lelas.

Brkan je potvrdio da su obavljeni kontakti s ravnateljicom zavoda dr.Željkom Karin, županom Blaženkom Bobanom i državnim tajnikom za turizam Tončijem Glavinom.

Oglas

Hloverka Novak Srzić kaže kako je trenutno naglasak na “animaciji” privatnih iznajmljivača koji na području Makarske imaju registrirano preko 15 tisuća postelja, što je barem četiri  puta više od postelja u hotelskom smještaju.

Trenutno pozivaju privatne iznajmljivače jer prije masovnog cijepljenja pokušavaju doći do okvirnih podataka koliko ih je voljno cijepiti se.

– Imamo oko 2500 iznajmljivača, ali dio njih nema mail pa ih moramo obavijestiti putem telefona. Ako ne budemo imali dovoljno privatnih iznajmljivača, onda ćemo im priključiti hotelske radnike i sve bismo to odradili do idućeg vikenda, kazala nam je Novak Srzić.

Inače, podsjetit ćemo da ovu temu kao jednu od trenutno prioritetnih otvaramo već dulje vrijeme, na različite načine, a jedan od tih bila je i anketa među privatnim iznajmljivačima. Ona je pokazala da je svaki drugi voljan cijepiti se, dok čak 70 posto  vjeruje da bi visoka razina procijepljenosti zajamčila temelj za sigurnu turističku sezonu.

Ivona Ćirak /foto M.D.