Županija Splitsko-dalmatinske županije objavila je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava u svrhu provođenja demografskih mjera, aktivnost Pomoći obiteljima s troje i više djece na školovanju (Zagora i otoci) za 2020./21. nastavnu godinu. Poticaj se zove Budi tu – tu je tvoj dom.
Bespovratna sredstva mogu se dobiti pod uvjetom da prijavitelji imaju troje ili više djece koji se redovito istovremeno školuju u sustavu osnovnog i srednjeg školstva RH i naravno, da nemaju dugovanja prema Županiji.

Uvjet je da imaju na prebivalište na području Splitsko-dalmatinske županije u gradovima, općinama i naseljima i to u gradovima Vrlika, Sinj, Trilj, Imotski i Vrgorac.

Od općina to su Cista Provo, Dicmo, Lećevica, Dugopolje, Lokvičići, Lovreć, Proložac, Zagvozd, Prgomet, Podbablje, Runovići, Šestanovac, Hrvace, Muć, Otok, Primorski Dolac, Zadvarje i Zmijavci.
Uključena su i naselja sa područja općine Marina, dio naselja sa područja
zaleđa grada Omiša, te dio naselja sa područja općine Seget.
Otočni dio obuhvaća otok Brač, Hvar, Vis i Šoltu.

Oglas

Cilj mjere je stvoriti osnovne uvjete za ostanak i doseljavanje mladih obitelji u ruralna područja radi demografske obnove i povećanja broja stanovništva, te ravnomjernog razvoja Županije. Sredstva su bespovratna.

M.D./foto M.D.