Jučer su u prostorijama Vatrogasne zajednice SDŽ u Splitu splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina uručili ključeve još 9 specijalnih vatrogasnih vozila gradonačelnicima, načelnicima, predsjednicima i zapovjednicima DVD-ova gradova Kaštela, Omiša, Supetra, Visa te općina Baška Voda, Dugi Rat, Jelsa i Podgora. Upravo Podgorani imaju posebne razloge za zadovoljstvo s obzirom na napredak vatrogasnog društva ostvaren u zadnjim godinama, a to su podijelili s javnošću i objavom na njihovoj facebook stranici.

„Poštovani mještani općine Podgora, ovim putem se želimo najiskrenije zahvaliti svima koji su doprinijeli da se naše društvo uzdigne u proteklih par godina iz problema koji su nas tištili.

Naš put je oporavka je počeo prije par godina, nakon zadnjeg (od dva) katastrofalna požara koji su zadesili naše misto.
Naime dovedeni pred zid sami smo se upustili i odlučno krenuli mijenjati stvari!

Oglas

Želja mještana i nas samih potakla nas je na dobrotvorne akcije skupljanja sredstava za obnovu voznog parka i opreme za same vatrogasce.

Organizirali smo četiri donacijska događaja u protekle dvije i pol godine, pokucali smo na bezbroj ustanova, malih obrta po cijeloj općini, poslali more mailova, a sam produkt toga su dva nova vozila – Kombi vozilo Ford Transit i zapovjedno vozilo Dacia Duster, 20 kompleta zaštitne odjeće i obuće za vatrogasce, kompletno obnovljena teretana, kompletno zamjenjena sva oprema cijevi, razdjelnice, mlaznice itd.

Na upit Ministarstva gospodarstva nabavljamo i autocisternu Marcedes Atego 7000L 2018 god.

Na inicijativu županije splitsko – dalmatinske prijavili smo se na natječaj nabavke i prijeko potrebnog ŠUMSKOG VOZILA koji je bio vrhunac našeg rada i napora.

Uz pomoć općine i općinskog vijeća uspješno smo realizirali i taj projekt u financijskom omjeru 20% županija i 80% općina (leasing na 5 godina).

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su nam dali potporu, županu Blaženku Bobanu, HVZ splitsko – dalmatinske županije, Općini Podgora, hotelskoj kući Medora Hotels & Resorts koja nas je pratila u stopu, Udruga Sveti Vicenco Podgora, kompletnom vijeću, svim obrtnicima općine Podgora (a i šire), svim mještanima koji su pomogli u našem naumu da sve ovo realiziramo u što kraćem roku.
Sve generacije vatrogasaca su Vam zahvalne, svi mi koji iskreno i požrtvovno obavljamo ovaj najplemenitiji, a za nas najdraži poziv.

Na kraju i zahvala svim prijateljima i kolegama koji su došli uveličati ovaj za nas veliki dan i hvala Flammifer doo Ozalj što nam je isporučio ovu “zvir” – poručili su Vatrogasci Podgora uz fotografiju s novim vatrogasnim vozilom.

Vezano za ovaj projekt, podsjetimo da su još u u srpnju podijeljeni ključevi sedam specijalnih vatrogasnih vozila za DVD-ove gradova Hvara, Kaštela, Komiže, Makarske i Trogira te općina Okrug i Sućuraj. zajednički projekt nabave pokrenula je Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije a ukupna vrijednost ove nabave veća je od 37 milijuna kuna.
M.D. / foto Vatrogasci Podgora