Na groblju u Velikom Brdu u tijeku su radovi na izgradnji zgrade za ispraćaj čime je započela realizacija četvrte završne faze rekonstrukcije i uređenja mjesnog groblja – obavještavaju iz Grada Makarske.

Projekt groblja u Velikom Brdu realizirao se u etapama. U prvom fazi izgrađeno je 159 novih grobnica te završeni svi drugi armirano-betonski radovi vrijedni 2.500.000,00 kuna. U roku od nekoliko mjeseci obavljena je i cjelokupna procedura oko provedbe javnog poziva na dodjelu na korištenje grobnog mjesta na mjesnom groblju u Velikom Brdu, objavljena lista kandidata te sklopljeni kupoprodajni ugovori. U drugoj fazi izvedeni su radovi na opločenju starog i novog groblja uz sustav oborinske odvodnje i sustav automatskog navodnjavanja ukupne vrijednosti gotovo 650 000,00 kn, a u trećoj fazi je u hortikulturno uređenje uloženo gotovo 550.000,00 kuna.

Već sada mještani Velikog Brda imaju mjesno groblje kojim se mogu pohvaliti, no s ciljem da ono nimalo ne zaostaje za Gradskim grobljem Sv. Križa u Makarskoj, aktualna je gradska vlast napravila izmjene u odnosu na prvi projekt te predvidjela i izgradnju zgrade za ispraćaj.

Oglas

Grad Makarska ishodovao je pravomoćnu građevinsku dozvolu, proveden je postupak javne nabave i potpisan ugovor za izgradnju i uređenje ogradnih zidova u vrijednosti 2.000.000,00 kuna.

Do sada je u radove na rekonstrukciji i uređenju groblja u Velikom Brdu uloženo preko 3.500.000,00 kuna – priopćili su iz Grada.

M. D. /foto Grad Makarska