Čitanjem optužnice i svjedočenjem Kristine Ćorić na splitskom Županijskom sudu započelo je suđenje Daliboru Cvijanoviću (44) i Milanu Čoliću (31) koje se tereti za razbojništvo koje je za posljedicu imalo smrt makarskog taksista Joze Ćorića.

Optužnica ih tereti da su 17. ožujka 2020. godine zajednički i dogovorno, s nakanom da se u velikoj mjeri neosnovano materijalno okoriste, pozvali Ćorića radi kupnje deviza,donosi Slobodna Dalmacija.

Taksist se pojavio noseći sa sobom torbu punu novca. Njih su ga dvojica napali i više puta udarili po glavi, nanijevši mu krvne podljeve, oguljotine glave i oba koljena te razderno-gnječne rane lica. Oteli su mu 200 tisuća kuna i 10 tisuća eura. Nesretni je taksist zbog zadobivenih ozljeda i pretrpljenog šoka preminuo na mjestu događaja.

Oglas

– Djelomično se osjećam krivim i to zato jer sam osigurao Milanu auto i put iz Makarske prema Kninu – kazao je Cvijanović na upit sutkinje Ivone Rupić da se očituje o krivnji. On je, inače, od uhićenja tvrdio da nije niti bio u Makarskoj kad je taksista napadnut i opljačkan. Čolić je također kratko kazao da se osjeća djelomično krivim.

Kći makarskog taksista kazala je kako se s ocem čula više puta i svakodnevno jer je bio narušenog zdravlja, a tog dana ga je zvala nakon posla nešto prije 17 sati, no nije joj se javio. Tek je nešto kasnije od jedne susjede doznala da je ocu pozlilo i da ga je Hitna pomoć odvela u Split.

Ispričala je da se njenom ocu znalo dogoditi da mu pozlije, zbog čega se autom uputila prema Splitu. Uskoro je dobila poziv s nepoznatog broja da joj je otac napadnut te je pozvala policiju.

-Tad zovem policiju u Makarskoj i policajac mi govori da stanem negdje sa strane. Potom se iza mene stvorilo policijsko vozilo pod rotacijom, mislila sam da me žele zaustaviti jer sam brzo vozila. Nisam se zaustavila, mislila sam briga me, neka pišu kaznu, ja moram doći do oca. No, vozilo mi je prepriječilo put i morala sam se zaustaviti. Zazvonio je mobitel i prijateljica mi je rekla da je na portalima vidjela da je Jozo pretučen i da je preminuo – prenosi Slobodna.

Kazala je kako je 55.000 eura, koliko je Jozo Ćorić tog dana nosio, bilo obiteljska zajednička ušteđevina, te da ne zna da se njen otac bavio mijenjanjem deviza kao nekakvim poslom.

M. D. /foto MD