U Obiteljskom domu za starije Providence u Dugom Ratu počeo je u ponedjeljak ujutro očevid kako bi se utvrdio uzrok sinoćnjeg požara u Domu, u kojem su dvije osobe smrtno stradale, a jedna teško ozlijeđena, doznaje se u splitskoj policiji.

“Jedna je osoba u ovom požaru zadobila teške i po život opasne ozljede te je hospitalizirana u splitskoj bolnici, a očevidom će se utvrditi uzrok požara, u kojem su dvije osobe smrtno stradale,” rekla je jutros za Hinu Sanja Nazlić
U vrijeme izbijanja požar u Domu Providence se nalazilo 20-ak osoba koje su evakuirane iz soba i premješteni u druge prostorije Doma, dodala je.

Požar je u Domu Providenci izbio sinoć u 19,20 sati na prvom katu, pri čemu su dvije osobe smrtno stradale. Na intervenciji gašenja sudjelovao je DVD „Dalmacija“ Dugi Rat sa četiri vozila i 16 vatrogasaca te DVD Omiš s tri vozila i 15 vatrogasaca, priopćili su jutros Hrvatske vatrogasne zajednice.

Oglas

Po dolasku na mjesto intervencije, djelatnici su uputili vatrogasce u sobu na prvom katu u kojoj je izbio požar. Požar su djelatnici ugasili aparatom za gašenje požara te su vatrogasci odmah pristupili evakuaciji ostalih korisnika doma, provjetravanju prostorija te saniranju mjesta požara. Korisnici Doma su smješteni u prizemne prostorije gdje su ih djelatnici Hitne medicinske pomoći pregledali, rekao nam je zapovjednik DVD-a „Dalmacija“ Dugi Rat Pavao Tomić.

Požar je stavljen pod nadzor oko 20 sati, a ugašen u 21,30 sati, priopćili su Hrvatske vatrogasne zajednice. Jednu osobu iz Doma je Hitna pomoć prevezla u KBC Split.
Hina / Foto: Maja Prgomet/Dalmacija danas