Zaštita Sv. Petra bila je jedna od tema koju su vijećnici otvorili za vrijeme aktualnog sata prošle sjednice Gradskog vijeća održane u ponedjeljak elektroničkim putem.

Naime, vijećnicu SDP-a Jagodu Martić zanimalo je kakva je sudbina ,,spornog objekta na Sv. Petru” koji je zadnjih godina bio česta tema medija, oporbe i civilnih udruga.

-Vijeće za dodjelu koncesijskih odobrenja donijelo je odluku o ukidanju koncesije na koje se poduzeće koje dobilo koncesiju žalilo. Ta žalba je proslijeđena je Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koje je odbilo žalbu i odlučilo u korist Grada Makarske. Tim se ispunjeni svi uvjeti da se taj objekt i ukloni. Stranka je u međuvremenu pokrenula upravni spor, ali to nije prepreka da se sporni objekt ukloni.

Oglas

Iz ovoga smo izvukli veliku pouku, a to je da Sveti Petar mora ostati nedirnut. Ovakvi slučajevi neće se više ponavljati u Makarskoj, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ podsjetivši da je i Gradsko vijeće prema Županiji Splitsko-dalmatinskoj uputilo zahtjev za većom zaštitom makarskog poluotoka.

Cijeli grad bruji o adrenalinskom parku na Sv. Petru. Molim gradonačelnika da nam kaže o čemu se radi, je li to privatni ili neki gradski projekt, pitala je oporbena vijećnica Gordana Muhtić.

-Vezano za adrenalinski park znam samo jednu informaciju. Da je u Grad Makarsku davno došao zahtjev za utvrđivanje posebnih uvjeta i da je Grad takav zahtjev odbio jer nije previđeno prostorno planskom dokumentacijom Grad Makarske. To je što se tiče Grada davno završena priča, a da netko to stvarno želi, može bilo kada provjeriti u Gradu Makarskoj. Ali, onda se ne bi moglo špekulirati o adrenalinskom parku, prodaji pomorskog dobra…i drugim temama koje dobro dođu oporbi. Predizborno je doba, to mi je jasno, ali bilo bi dobro da je barem 10% istine u svemu tome, izjavio je gradonačelnik.

Izvor: makarska.hr / foto: O.F.