Većina ljudi ne shvaća da gubitak sluha uzrokovan bukom itekako može biti spriječen. Koliko nas svakodnevno sluša glazbu preko slušalica, posjećuje razne koncerte ili radi u okruženju s pretjeranom količinom buke?

Na nekim radnim mjestima jačina buke iznosi puno više od preporučene jačine izražene u decibelima i jasno je da je buka u takvim okolnosti sastavni dio poslovanja. Ovdje prvenstveno mislimo na poljoprivrednike u radu sa strojevima, građevinare, djelatnike na aerodromu, glazbenike, ali i ostale. Nažalost, među tim zanimanjima gubitak sluha je često neizbježan. Zato je iznimno važno educirati javnost o tome da na tržištu postoji široki izbor čepića za uši koje se mogu koristiti u gotovo svakoj prilici.

Zaboravili smo napomenuti plivače kao također jednu od ugroženijih skupina kada su u pitanju bolesti uha. Naime, zbog česte izloženosti i kontaktu s vodom, svi oni koji jako puno vremena provode baveći se vodenim aktivnostima trebaju posebnu pažnju posvetiti odabiru adekvatnih čepića za uši. Na tržištu postoje čepići za uši za glazbenike, čepići za uši za radnike, čepići za uši za spavanje, za bezbrižno uživanje na koncertima, čepići za uši za plivanje, itd.

Oglas

Nas najviše zanimaju ovi zadnji, čepići za uši za plivanje. Naime, riječ je o odličnoj zaštiti od bolnih i učestalih infekcija vanjskog uha i vanjskog dijela slušnog kanala. Hladna voda i vjetar uzrokuju tzv. Surferovo uho odnosno potiču formiranje kostiju u vanjskom dijelu slušnog kanala, što zahtijeva medicinski tretman. Ovom su stanju izloženi gotovo svi koji većinu vremena provode surfajući, roneći, vozeći se kajakom ili baveći se nekim drugim vodenim sportovima. Osim ranije spomenute zaštite uha, čepići za uši pomažu u ujednačavanju tlaka i smanjuju rizik od infekcije.

Zato svima onima koji ubrzo kreću u nove vodene avanture savjetujemo da se na vrijeme pozabave s čepićima za uši te da nabave one koji će u potpunosti odgovarati njihovim potrebama.