Do 10.srpnja ishođena je suglasnost za zatvaranje prometne trake pored benzinske pumpe Tifon investitora Mate Jujnovića, a razlog zatvaranju je – izgradnja pristupne ceste za crpku! Potvrđeno nam je to iz Gradskog centra za obavješćivanje koji su nam rekli kako je ishođena dozvola Županijskih cesta od 1. do 10.srpnja te će se u to vrijeme promet odvijati jednom trakom, uz regulaciju semaforom.

Zašto se pristupna cesta radi sada, u vrijeme turističke sezone, pojačanog pritiska na promet i zabrane izvođenja građevinskih radova, pitanje je koje se nameće svakoj razumnoj osobi, ali Županijske ceste su dale zeleno svjetlo i čini se da, stoga, dileme nema.

Naime, još u veljači su Županijske ceste s potpisom direktora Petra Škorića izdale posebne uvjete za ishođenje građevinske dozvole, a to je izgradnja zajedničkog priključka na cestu s tvrtkom Kaufland d.o.o.  Na to su upozoravali iz udruge UZOR Osejava, međutim, kada smo kontaktirali Kaufland, potvrđeno nam je da njih baš nitko nije tražio suglasnost za građevinsku dozvolu. Nije jer se, kako smo tada istražili, Mate Jujnović snašao kako bi eliminirao susjede i potencijalne stranke u postupku, a da je sve legalno potvrdio nam je Ognjen Radić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, koji se pozvao na čl.115 Zakona o gradnji. Naime, Jujnović je formirao parcelu unutar postojeće parcele te na taj način stvorio traku koja formalno-pravno miče Kaufland iz igre kao stranku u postupku. Kako je bio sam sebi susjed, nije ni morao tražiti blagoslov od trgovačkog diva.

Oglas

S druge strane, priključak na cestu trebao se graditi zajedno jer će služiti i trgovačkom lancu i benzinskoj crpki Tifon, a tako je istaknuto i u posebnim uvjetima.

Zašto se priključak nije dogovorio ranije, te gradio paralelno sa samim objektom, pokušali smo doznati od Igora Tomašića, direktora Prometa d.o.o., odnosno Mate Jujnovića, međutim, do zaključenja pisanja članka nismo ih uspjeli dobiti.

Neslužbeno smo doznali da se Promet naposljetku dogovorio s Kauflandom oko izgradnje pristupne trake, a upit o tome poslali smo i Kauflandu i Tifonu, kao i Županijskim cestama, te ćemo njihov odgovor objaviti kada ga dobijemo.

Ivona Ćirak /foto M.D.