Nakon tri koncertne večeri i subotnjeg glazbenog intermezza kod Yeti Gardena završena su događanja osmog izdanja Makarska Jazz Festivala, koji se u ovoj neobičnoj godini smjestio na spomenik na Glavici, dok su od četvrtka do subote nastupali Elvis Stanić Group, 90F3 te Ante Gelo Band. Tri sasvim različita koncerta donijela su po nešto za svačiji gušt, a posebno je dobra atmosfera bila na zaključnoj večeri u kojoj se okupilo i najviše posjetitelja.

– Glazba uvijek nađe put, pa i u ovim čudnim vremenima – kazala je nakon (ne)prospavanog vikenda Klaudija Vuković Vujčić, uz Antu Gelu i Igora Gojaka organizatorica festivala. – Drago mi je da je u subotu proradila i atmosfera, ljudi su počeli plesati i vidjelo se da svima nedostaju glazba i događanja. Imala sam osjećaj da smo u nekom velikom klubu na otvorenom i stvarno je bila odlična atmosfera. Sama pozornica je spomeniku je naravno poseban ambijent iako nije kao Kačićev trg koji je dosta prometnije mjesto, ali je privukla sve koji su željeli poslušati nekoliko izvrsnih koncerata. Kakva su vremena, nije isključeno ni da dogodine budemo radili na istom mjestu, tako da mogu reći da smo za “prvu godinu” stvarno zadovoljni – dodaje Klaudija Vuković Vujčić.

Organizatorica je iskoristila priliku zahvaliti se svim volonterima koji su pomagali u realizaciji festivala, Anti Geli na golemoj energiji te sponzorima koji su sve ovo omogućili : Grad Makarska, Zagrebačka banka, Apfel, Karlovačko, Coca-Cola, Splitsko-dalmatinska županija, Bluesun Hotels & Resorts – Croatia, Hotel Miramare,

Hotel Osejava****, Hotel Biokovo Makarska, MARA – Makarska razvojna agencija, • HOPS • beer and food factory, Sol Tourism Croatia, Jeti Fritule / Minii Donuts Franchising, Bura Restoran, Makarska, Grabovac wine, te HGU – Hrvatska Glazbena Unija. Za dobar zvuk bili su zaslužni Voxmedia sound production.
M.D. / foto M.D.Oglas