Gradski ogranak Crvenog križa poziva Makarane da se u subotu 30.studenog pridruže ekološkoj akciji pošumljavanja Zeleni dan – Boranka, koja će se održavati na poluotoku Osejava. Okupljanje je zakazano od 9 sati kod stanice za tehnički pregled vozila, gdje će čekati volonteri Crvenog križa s hranom, pićem te potrebnim uputama. Organizatori iz Crvenog križa Makarska mole volontere da potvrde svoj dolazak do petka 29.studenog do 14 sati na mail adresu [email protected] ili sms-om na broj 095 8238 952, kako bi mogli osigurati dovoljno sadnica, alata te hrane i pića.
O.F.

Plan i program akcije :
OKUPLJANJE – U vremenu od 9-11h , na STANICI ZA TEHNIČKI PREGLED VOZILA, gdje će Vas dočekati volonteri CK Makarska sa : hranom, pićem, popisom i uputama.
ODLAZAK – do Glavnog šatora, gdje će Vas čekati stručna ekipa koja će Vam dati svu opremu i potrebno znanje za ovu akciju te Vas uputiti.
TRAJANJE AKCIJE – OVO NIJE NATJECANJE – obzirom na iskustva koja smo imali na nekim drugim opožarenim područjima – skrećemo pozornost da nije bitna brzina već kvaliteta posađenih sadnica i druženje u prirodi.
MJESTO SADNJE – Poluotok Osejava – od Hotela Jadran prema Makarskoj
KRAJ AKCIJE – Kada se posade sve sadnice, povratak je u veliki šator gdje je potrebno vratiti alat i prazan kontejner te UZETI ZASLUŽENI POKLON od ekipe Boranke.hr koja ga je ovim putem osigurala.
Organizator : Gradsko društvo Crvenog križa Makarska
Partneri : Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića, Srednja strukovna škola, Šumarija Makarska i Boranka – Savez izviđača Hrvatske