Po planu bi dječji vrtić na Zelenki trebao biti završen najkasnije do konca prosinca. Prema riječima oporbe, može se očekivati veliko kašnjenje i probijanje rokova, a pitanje o tome postavili su i na sjednici Gradskog vijeća.

Međutim, arhitekt i projektantski nadzor Leon Lulić kaže kako većih problema nema.

– Ono što ja s moje strane mogu reći jest da će možda sitnih kašnjenja biti, no ništa značajno. Razvija se dobro i ono što mene zanima kao projektanta jest način na koji se realizira, a ja sam jako zadovoljan. Svaki projekt prate određene teškoće, no hoće li biti završeno 15 dana prije ili kasnije, općenito je manje bitno od toga kako će izgledati, kazao je Lulić koji je međutim naglasio  kako on projekt gleda iz pozicije projektantskog nadzora, no ne naručitelja.

Oglas

Po riječima Joze Vranješa projekt značajno zapinje, i kako je kazao na sjednici Vijeća, nije baš vjerojatno da će biti završen u roku.

Podsjetimo da je bilo određenih problema, ali kako je bilo rečeno, Grad je bio izgladio nesuglasice s izvođačem.

Trenutno se završava zadnja etaža vrtića, ali se radi i na zanatskim radovima poput instalacija za struju, vodu, termoinstalacija itd.

Nakon završenih građevinskih i zanatskih radova slijedi druga faza i druga javna nabava, vezano za opremanje vrtića. Ova faza, istina, može ići paralelno sa završavanjem građevinskih radova, ali nakon nje slijedi amenovanje od strane dviju inspekcija, građevinske za uporabnu dozvolu i potom prosvjetne.

Ako se prisjetimo slučaja breljanskog vrtića o kojemu smo pisali, a koji je završen u studenom, te otvoren tek u ožujku, očito je da i ova etapa može trajati mjesecima.

Ivona Ćirak