Vijesti koje svakodnevno pratimo u medijima su poput najokrutnijeg vrtuljka koji nam čas daju nadu, a već sutra baca u najgorči očaj. Zato je tu umjetnost da nam omekša covid-svakodnevicu; kroz humor, kroz asistenciju u nalaženju lijepoga, kroz pružanje mogućnosti za bijeg u jedan smisleniji svijet.

Zlatousti koji su formalno amateri, no u izvedbi su već zakoračili prema svijetu kazališnih profesionalaca, nude nam jedan takav uvjetno rečeno bijeg i to ni manje ni više nego na – otok u Tihom oceanu.

– U predstavi “Otok” radi se o otočiću u Tihom oceanu na koji dolaze brodolomci koji su bačeni u tu situaciju na način da se radi o tri iste osobe, ali zapravo o različitim likovima. U toj predstavi oni se udružuju, i pritom izražavaju kvalitete i nekvalitete u istim, ograničenim uvjetima. Riječ je o komediji koja pruža svojevrsni odmak od aktualne situacije koju sam namjerno želio zaobići. Iako je posvuda previše krize, i covida, a naša predstava nudi čisto veselje, ispričao nam je Davor Šegota koji je pisao scenarij i koji je zadužen za režiju.

Premijera predstave je, kako smo najavili jučer, u subotu, 24.srpnja, s početkom u 21 sat. Otok igra i u nedjelju, 25.srpnja, te narednu subotu 31.srpnja. Karte čija je cijena 30 kuna kupuju se u Turist birou.

Uloge, inače, tumače Marin Borić, Ana Gaće i Toni Pašalić.

Nove snage preuzimaju Zlatouste?

– Da, iako je Toni već iznio dvije velike uloge. No moglo bi se tako reći, odvratio je Šegota.

Ivona Ćirak