Potpisivanjem ugovora o sportsko-poslovnoj suradnji s HNK Hajduk Split danas je u gradskoj vijećnici nastavljen program obilježavanja stote godišnjice makarskog nogometnog kluba Zmaj. U ime makarskog kluba potpis na ugovor stavio je voditelj omladinske škole Darko Vlatković, dok je s druge strane u ime Hajduka potpisao legendarni Boro Primorac.

Kako je naglasio Vlatković, Zmaj je u svojoj povijesti dao i nekoliko velikih igrača koji su se profilirali kroz Hajduk, u davnoj povijesti Gaju Raffanellija zatim jednog od najboljih napadača 1990-ih Alena Bokšića,  u novijoj povijesti i Marija Carevića, Zorana Nizića, a sigurno će i u budućnosti igrači iz Makarske davati pečat Hajdukovoj igri.

U ime Grada Makarske pozdravila ih je zamjenica gradonačelnika Antonia Radić Brkan, čestitavši Zmaju stoljeće rada. – Priče pisane o Zmaju su utkane u povijest Makarske. Lijepo je vidjeti da je Zmaj  i dalje vitalan, da okuplja veliki broj mladih te uspješno organizira nogometne turnire Makarska kup i Mali Zmaj, svake godine u travnju i listopadu i veselim se da se ta tradicija nastavlja. Želim pozdraviti i HNK Hajduk koji je svojim odazivom svakako uveličao ovu svečanost. Hvala prije svega u ime naše djece, jer mnogima je san jednog dana zaigrati za Hajduk – kazala je Radić Brkan.

Oglas

O.F. / foto MD