Ovaj vikend nastavljeno je natjecanje u 3.NL-Jug. Nogometaši Zmaja u 16. kolu ugostili su dubrovački GOŠK, a završilo je remijem (2:2).
Bio je to odličan susret prepun uzbuđenja, no na kraju ni jedni ni drugi nisu uspjeli doći do „punog plijena“.

Prvi je do prednosti stigao Zmaj, a strijelac vodećeg pogotka u 32. minuti bio je njihov najbolji strijelac u jesenskom dijelu sezone, Florent Hyseni. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata, pa se tako na predah otišlo s 1:0.

Drugi dio bio je znatno sadržajniji. Već sam početak nastavka dao je naslutiti da bi se igra mogla „rasplamsati“. U 50. minuti Daniel Rašić odvodi Zmaja na 2:0 . U tim trenucima činilo se da igrači Gorana Šušnjare imaju utakmicu pod kontrolom i mirno idu prema novoj pobjedi, no u posljednjih 20 minuta stvari su se bitno promijenile. Dubrovčani su podigli razinu igre te ubrzo došli do smanjenja rezultata. Strijelac pogotka za 2:1 bio je Antonio Mrković u 70. minuti. Četiri minute kasnije, uslijedio je novi šok za Zmaj. Naime, GOŠK je zahvaljujući Maru Vatoviću stigao do izjednačenja i potpuno se vratio u utakmicu.

Oglas

Vjerovalo se da bi taj gol mogao do kraja otvoriti utakmicu i da bi i jedni i drugi mogli jurnuti po pobjedu, ali u preostalom vremena nije bilo novih pogodaka te je na kraju završilo podjelom bodova.

Takvim ishodom puno više razloga za zadovoljstvo imaju Dubrovčani. Iako su većim dijelom utakmice bili nadomak poraza, uspjeli su se vratiti i na Lapada donijeti vrijedan bod. Igrači Zmaja su pak zasigurno razočarani propuštenom velikom prilikom, ali ne treba previše očajavati. Njihova situacija na ljestvici za sada je vrlo povoljna i nema razloga za strah.

Zmaj je ovim remijem napredovao za jedno mjesto i sada je 9., dok je GOŠK ostao 12.Sljedeće kolo igra se za tjedan dana, a Zmaja očekuje gostovanje u Vodicama.
Dora Srzić / foto HRNK Zmaj