Nogometaše Zmaja u sklopu posljednjeg kola 3.HNL-jug čekalo je gostovanju u Otoku. Naši momci igrali su u pomlađenom sastavu, a unatoč velikoj borbi, na kraju su ipak poraženi (2:1). Iz kluba su odlučili u ovoj utakmici dati šansu velikom broju juniora, koji su u odradili odličnu sezonu među svojim vršnjacima u 2.HNL. Nastup u utakmici OSK-a bila im je  nagrada za dobra ovosezonska izdanja, a ujedno i veliki poticaj za budućnost. Zmajevi mladići pružili su solidnu partiju protiv Otočana, međutim na kraju su doživjeli minimalan poraz.

U prvom poluvremenu vodila se velika borba, no mreže su mirovale. Ako već prvi dio nije bio osobito bogat uzbuđenjima, zato je početak drugog bio obećavajući. Naime, Zmaj je već u 46. minuti slomio obranu OSK-a i došao do vodstva. Strijelac pogotka za Makarane bio je Darko Tomaš. Nažalost, Zmajeva prednost potrajala je svega pet minuta. U 51. minuti Jure Matijašević zabio je za poravnanje i vratio stvari na početak. Deset minuta prije kraja, domaćini dolaze do potpunog preokreta. Gol vrijedan pobjede Otočana postigao je Jure Matijašević, kojem je to bio drugi pogodak na susretu. Zmaj je tako sezonu 2021./2022. završio porazom, no nema razloga za neko zadovoljstvo.

Dapače, klub treba bit ponosan na svoje juniore koji su pokazali da će itekako imati što za reći i u seniorskom nogometu. Oni su tek na početku svog nogometnog puta i sigurni smo da ćemo ih u narednim sezonama gledati u znatno većim ulogama u dresu prve momčadi. Pred Zmajem je sada razdoblje odmora između dvije sezone, a s pripremama za sljedeću najvjerojatnije će započeti u srpnju. Također, odavno je poznato da će od sljedeće sezone kreće redizajn hrvatskog nogometa. Najveća promjena bit će formiranje jedinstvene treće lige, koja će službeno biti 2.HNL. Naime, dolazi do promjene naziva hrvatskih liga.

Oglas

Tako će npr. 1.HNL od sljedeće sezone zvati Elitna liga, a 2.HNL postat će 1.HNL. Umjesto dosadašnjih pet trećih liga, imat ćemo samo jednu u kojoj će nastupati klubovi iz svih dijelova Hrvatske (a službeno će se zvati 2.HNL). No, dobit ćemo pet liga koje su po kvaliteti četvrti rang hrvatskog nogometa, samo što će u njihovom službenom nazivu stajati 3.HNL. U tom razredu hrvatskog nogometa natjecat će se i naš Zmaj, ali i Urania. Dakle, Makarska rivijera sljedeće sezone imat će dva četvrtoligaša.

Plasman u jedinstvenu treću ligu iz 3.HNL-Jug izborili su novopečeni prvak Jadran LP i Hrvatski Vitez, dok će Hrvace pokušati izboriti ulazak u viši rang.

Dora Srzić / foto HRNK Zmaj