Protupožarne snage iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u utorak, 7. travnja 2020. godine, sudjelovale su u gašenju pet požara.

Akcije su započele na požarištu kod Vrgorca u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je djelovao jedan Canadair CL-415, a zatim su jedan Canadair i jedan Airtractor AT-802 djelovali na požarištu na Velebitu (područje prema Krupi) u Zadarskoj županiji.

Na požaru koji je izbio u Primorsko-goranskoj županiji na području Bakra u gašenju je sudjelovao Canadair, dok je na požarište Kistanje-Krnjeuve-Đevrske u Šibensko-kninskoj županiji bio upućen Airtractor. Na požarište kod Sinja (brdo Pavića nebesa) bio je upućen jedan Canadair.

Oglas

Od početka godine zračne protupožarne snage do zaključno 6. travnja 2020. sudjelovale su u gašenju trideset jednog požara (po deset u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj, sedam u Zadarskoj i četiri u Dubrovačko-neretvanskoj županiji).

U navedenom vremenu sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 100 sati naleta pri čemu je izbačeno više od 4200 tona vode – priopćili su iz MORH-a.
O. F. / foto HRZ/M. Karačić