U ponedjeljak će se održati sastanak kod župana Splitsko-dalmatinske županije na temu financiranja timova žurnih službi o čemu je na svojem Facebook profilu jučer izvijestio i sam makarski gradonačelnik Zoran Paunović.

Grad Makarska i okolne općine, izuzev Baške Vode, složne su oko toga da Županija preuzme na sebe veće iznose, štoviše, cjelokupni iznos za financiranje drugog tima na Hitnoj pomoći u vrijeme nakon sezone, kada taj trošak više ne snosi Ministarstvo zdravstva.

– U ponedjeljak ćemo se sastati kako bismo iznašli neka nova rješenja, a na sastanku će biti i ravnatelj Doma zdravlja dr.Marko Rađa, pročelnica za zdravstvo Diana Luetić te ravnatelj Hitne pomoći dr.Leo Luetić. Iza 12 sati ćemo vam moći reći nešto više, rekao nam je župan Blaženko Boban.

Oglas

– Makarsko primorje je do sada uvijek uredno sudjelovalo u sufinanciranju tako da ne vidim razloga da se to ne nastavi i ubuduće, kazao je župan dodajući kako će se na sastanku govoriti i o zahtjevima Brača.

Na naš komentar kako ideja inicijative nije smanjiti iznos za zdravstvo nego za usmjeriti drugdje, kazao je kako se slaže da je Makarsko primorje izdvajalo pristojne iznose te zaključio s riječima kako će se na sastanku vidjeti što je realno i kako će se naći najbolje rješenje.

Ivona Ćirak /foto M.D.