Župan Blaženko Boban održao je danas radni sastanak s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem. U izjavi medijima župan je, govoreći o projektima aglomeracija diljem županije, ustvrdio je kako u više od 30 godina nije bilo ovolikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu kao proteklih nekoliko godina.

– Razgovarali smo i o Regionalnom centru čistog okoliša Lećevica, ali i generalno o zbrinjavanju otpada. Uskoro Županija, Ministarstvo i jedinice lokalne samouprave s područja naše županije idu u novu akciju u vidu dodatne edukacije, ali i dodatnih momenata za nabavku sve potrebne infrastrukture za zbrinjavanje otpada, kazao je župan.

Ministar Ćorić rekao je kako su u protekle četiri godine na području Splitsko-dalmatinska županije započeli projekti vrijedni preko 4,5 milijarde kuna. “To nosi jako veliki dio ukupne omotnice za vodno-komunalnu infrastrukturu u Republici Hrvatskoj. Realizacija ovih projekata je od velikoga interesa”, rekao je Ćorić te dodao da Hrvatska ima izazov u vidu kreiranja učinkovitog sustava gospodarenja otpadom.

Oglas

M.D./