Odlukom o financiranju Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike projektu „ZVONCE za obitelj je najbolji prijatelj – faza II“ dodijeljeno je 1.967.399,42 kn u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Projekt je nastavak projekta koji je pokrenut 2019. godine čiji nositelj je DV Biokovsko zvonce, a partner Grad Makarska i koji je uspješno realiziran u srpnju ove godine. I predmetni projekt za naš vrtić pripremila je JU Mara – javljaju iz naše razvojne agencije.

Projektom “ZVONCE za obitelj je najbolji prijatelja – faza 2” doprinosi se usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima koji su korisnici vrtića, unapređenjem usluga Dječjeg vrtića “Biokovsko zvonce” kroz produljenje radnog vremena vrtića. Projektom je obuhvaćeno 115 djece i njihovih obitelji, 14 odgojitelja i stručnih suradnika, 15 odgojitelja i stručnih suradnika koji sudjeluju u osposobljavanju, 11 stručnjaka osposobljenih u području socijalnih usluga.

Predmetnim projektom, odnosno omogućavanju nastavka produljenog radnog vremena u svim skupinama, omogućeno je da rad vrtića prati potrebe zaposlenih roditelja s ciljem osiguravanja jednakih mogućnosti za svu djecu.

Oglas

Prethodnim projektom „ZVONCE za obitelj je najbolji prijatelj“ u fazi I. riješeni su brojni problemi rada ustanove povezani su s nedostatnim prostornim, financijskim i kadrovskim kapacitetima. Nabavljen je novi namještaj kao i didaktička oprema, opremljen je prostor kuhinje i praonice.

Cilj predmetnog projekta u fazi II. također se referira na prethodni projekt, a to je doprinos usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima koji su korisnici vrtića, unapređenjem usluga Dječjeg vrtića “Biokovsko zvonce”. Unapređenjem postojećih usluga vrtića produljenog vremena omogućuje se bolja ravnoteža poslovnog i obiteljskog života roditelja čime se direktno utječe na demografski razvoj RH – obavještavaju iz MARA-e.

MD/ foto JU Razvojna agencija MARA