Splitski maratonac Kristijan Sindik i njegov tim od četiri trkača koji čine Rikardo Kuhar, Ante Bebić, Bruno Grgurević i Helena Bule, danas su nastavili drugu etapu trkačkog maratona “Zlatna vrpca – 7maratona u 7dana” između Splita i Tivta. U današnjoj ruti prošli su od Ruskamena preko Bilića, Mimica, Marušića, Piska, Brela, Baške Vode, Promajne, Bratuša, Makarske, Tučepa, Podgore te cilja u Drašnicama.

Oko podneva su prošli i makarskom rivom a četvročlanom timu pridružile su se i naše neumorne trkačice blizanke Ivana i Ljiljana Gudelj.

Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana humanitarna je utrka koja se trči na dionici između Splita i Tivta u Crnoj Gori. Čitava ruta iznosi 295 kilometara te se sastoji od sedam dionica u kojoj svaka pojedina ruta iznosi točno 42 km. Sama utrka zamišljena je tako da svi zainteresirani sudionici ove akcije kupuju kilometre i tako doniraju sredstva namijenjena odjelu Dječje onkologije KBC-a Split.

Oglas

Donirati se može direktno na račun IBAN: HR1424070003106794371, otvoren u OTP banci d.d. Split. Minimalna cijena za jedan kilometar iznosi 100 kuna, tj. 15 eura za uplate iz inozemstva.Na završetku svake trkačke dnevne dionice koja se odvija od Splita preko Ruskamena, Drašnica, Ploča, Stona, Orašca, Čilipa te finala u Tivtu, predviđeno je noćenje kako bi se Kristijan i ostali trkači odmorili i skupili snage za sljedeći maraton.

M.D. / foto MD